Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

UPDATE: Ştefan Răzvan Rab (MCIN): 29 milioane euro alocaţi României prin Programul RO-CULTURA

România este prima ţară care a semnat memorandumul de înţelegere pentru implementarea organismului financiar al Spaţiului Economic European, sectorul cultural din ţara noastră având la dispoziţie, pentru perioada 2014-2021, o alocare de 29 milioane de euro pentru Programul RO-CULTURA. Acesta are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice şi sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural şi managementul patrimoniului cultural...sursa:www.agerpres.ro, click aici pentru detalii

Ministerul Culturii și Identității Naționale (MCIN) a lansat miercuri, 20 iunie, programul RO-CULTURA, cel mai important program de finanțare a sectorului cultural din România, finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Programul RO-CULTURA, pentru care Unitatea de Management a Proiectului (UMP) din cadrul MCIN are calitatea de Operator de Program, dispune de un buget total de peste 29.000.000 euro și va cuprinde 7 apeluri de proiecte ce vor fi lansate în următorii 3 ani

RO-CULTURA are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural.

În cadrul conferinței de lansare au luat cuvântul domnul Ștefan Răzvan Rab, Secretar de Stat - Ministerul Culturii și Identității Naționale, E.S. doamna Lise Nicoline Kleven Grevstad, Ambasadorul Regatului Norvegiei în România, doamna Mihaela Toader, Secretar de Stat - Ministerul Fondurilor Europene, doamna Mihaela Terchilă, Director – Ministerul Fondurilor Europene, domnul Bogdan Trîmbaciu, Director – UMP, și doamna Monica Drăgan, Director adjunct - UMP.

„Sectorul cultural nu este doar o valoare în sine, ci și un factor care generează creștere economică, locuri de muncă și nu în ultimul rând, inovare. Mai mult, sectoarele culturale și creative joacă un rol fundamental în promovarea incluziunii sociale și a unui simț al comunității, contribuind astfel la promovarea valorilor de solidaritate și coeziune între oameni”, a declarat E.S. doamna Lise Nicoline Kleven Grevstad.

Totodată, la eveniment au participat peste 200 de operatori culturali din România (ONG-uri, autorități publice, instituții de cultură, instituții de educație, persoane fizice), interesați de oportunitățile de finanțare disponibile în cadrul Programului RO-CULTURA.

Cu această ocazie, a fost anunțată și lansarea primului apel pentru relații bilaterale, începând cu data de 2 iulie a.c. Fondurile disponibile vor putea fi accesate în vederea identificării de organizații partenere din Statele Donatoare –Norvegia, Islanda și Liechtenstein – pentru pregătirea de proiecte în parteneriat.

Despre Granturile SEE și Norvegiene:


Granturile SEE și Norvegiene reprezintă contribuția financiară acordată de Norvegia, Islanda și Liechtenstein pentru reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și pentru consolidarea relațiilor cu 15 state membre ale Uniunii Europene.

Valoarea totală a contribuției financiare aferente Granturilor SEE și Norvegiene 2014 – 2021 este de 2,8 miliarde de euro. România beneficiază de un buget total de 500 de milioane de euro, a doua cea mai mare alocare financiară dintre cele 15 State Beneficiare.

Sursa: MCIN

Vizualizări: 486