Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

A fost semnat primul Contract de Grant în cadrul Programului Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020

Dintre toate programele de cooperare ENI CBC, Programul Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020 este primul care a trecut la faza de implementare a proiectelor.

Georgian Institute of Public Affairs, alături de Elva Community Engagement din Georgia, Varna Economic Development Agency din Bulgaria și SMART Development Center din România urmăresc sprijinirea oportunităților de comerț transfrontalier și modernizarea sectorului agricol prin livrarea celei mai avansate, eficiente și inovative platforme de marketing online utilizată la nivel național și internațional. Cu un buget total în valoare de 699.993 de euro (643.993,56 euro din Instrumentul European de Vecinătate - ENI), proiectul Piloting Modern Trading Opportunities in Agriculture through Creation of the Innovative Online Platform – AgroNet (BSB294) prevede dezvoltarea a 8 instrumente bazate pe IT&C pentru sprijinirea cooperării transfrontaliere și creșterea oportunităților de comerț transfrontalier pentru produsele agricole care să sprijine 300 de organizații de dezvoltare a afacerilor. Platforma online de comerț agricol va sprijini fermierii, cooperativele agricole, angrosiștii, exportatorii, comercianții cu amănuntul și procesatorii, centrele logistice și întreprinderile să-și îmbunătățească practicile agricole și să se conformeze standardelor internaționale de siguranță alimentară în creștere, le va da acces la informații privind agricultura și comerțul în scopul creșterii comerțului transfrontalier.

* * *

Programul Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020 urmărește să îmbunătățească nivelul de trai al oamenilor din regiunile bazinului Mării Negre, prin creștere sustenabilă și protecția în comun a mediului. Programul este o continuare a cadrului de cooperare din perioada de programare 2007-2013 și are alocat un buget de aproximativ 54 de milioane de euro, din care 49 de milioane de euro reprezintă sprijinul prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate (ENI). Programul Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020 este cofinanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate și de către statele participante: Armenia, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, România, Turcia și Ucraina.Common borders. Common solutions.

Sursa: MDRAP

Vizualizări: 185