Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Contractele de achiziții private pentru utilajele și echipamentele finanțate prin PNDR trebuie să aibă termene clare de livrare către beneficiari

Agenția pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) recomandă beneficiarilor Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020) o atenţie sporită la încheierea şi semnarea contractelor cu furnizorii de echipamente, utilaje și maşini agricole specializate.

„În urma semnalelor primite de la beneficiarii noştri am solicitat o analiză cu privire la problemele cu care se confruntă aceștia în implementarea proiectelor şi am identificat disfuncționalități în ceea ce privește livrarea de către furnizori a echipamentelor, utilajelor şi mașinilor agricole finanțate cu fonduri nerambursabile. Este motivul pentru care recomand ca beneficiarii PNDR să acorde o atenție deosebită stipulării foarte clare în contract a unor termene şi condiţii de livrare a bunurilor. Este un mesaj foarte important pe care îl transmit beneficiarilor noștri pentru că livrarea cu întârziere a echipamentelor prelungește implicit şi termenul de implementare al proiectului, termen asumat de către beneficiar prin contractul de finanțare.” a declarat Adrian CHESNOIU, directorul general al AFIR.

Respectarea procedurilor de achiziții şi menționarea clară în contracte a termenelor de livrare a utilajelor agricole constituie factori importanți pentru implementarea corectă a proiectelor finanțate prin PNDR.

Reamintim că beneficiarii pot opta pentru procedura de achiziție prin utilizarea Bazei de Date cu prețuri de referință a AFIR. Aceasta funcționează pe principiul cumpărării directe a echipamentului dorit, cu finanțare din fonduri europene nerambursabile. În acest moment, în Baza de Date cu prețuri de referință sunt înscrise peste 34.000 de elemente.

Sursa: Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale

Vizualizări: 641