Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Viitorul cooperării transfrontaliere la granița România-Ucraina (2021-2027)

La nivel legislativ, structurile Uniunii Europene au început elaborarea propunerilor care vizează următoarea perioad de programare.
Toate programelor de cooperare transfrontalieră vor fi incluse în cadrul obiectivului Cooperare Teritoriala Europeană (INTERREG) și se previzionează o alocare financiar mai mare față de perioada 2014-2020.
În ceea ce privește cooperarea transfrontalieră între România și Ucraina, viitoarele programe de cooperare transfrontalieră vor fi finanțate din FEDR și un nou instrument de finanțare externă – Instrumentul de Vecinătate, Dezvoltare și Cooperare Internațională (NDICI). Acest nou instrument va inlocui Instrumentul European de Vecinătate (ENI).
Lista programelor Interreg care urmează să primească sprijin financiar va fi cuprinsă într-un act de punere în aplicare, care urmează să fie adoptat de Comisia Europeană.
Proiectul de regulament al Parlamentului European și al Consiliului cu privire la „dispozițiile specifice privind obiectivul de Cooperare Teritorială Europeană (INTERREG) sprijinit de Fondul European de Dezvoltare Regională și instrumentele de finanțare externă”, publicat la 29 mai 2018, este disponibil AICI.

Sursa: Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Suceava

Vizualizări: 313