Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

BERD este principalul investitor instituțional din România

Delegația României condusă de Eugen Orlando Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, s-a întâlnit cu Sir Suma Chakrabati, Președintele BERD, cu ocazia Reuniunii Anuale BERD din Iordania.

Discuțiile s-au concentrat pe activitățile BERD în România, pe creșterea economică puternică a țării și pe investițiile Băncii și politicile prioritare din țară. „România este foarte mulțumită de rezultatele activității BERD de anul trecut și este deschisă la propunerile și inițiativele Băncii pentru viitor. Proiectele finanțate de BERD în România au o componentă solidă de tranziție și contribuie la dezvoltarea țării, mobilizând în mod simultan investiții adiționale de la sectorul privat. Ne bazăm pe cooperarea continuă cu BERD în următorii ani, atât pentru sectorul public, cât și pentru cel privat și, în special, în susținerea companiilor românești în demersurile lor de dezvoltare pe piața locală și internațională.”, a afirmat Eugen Teodorovici. Președintele BERD, Sir Suma Chakrabarti a declarat: „România a avut o creștere economică puternică anul trecut. Ne așteptăm ca ritmul de creștere să rămână robust în următorii ani. În 2017 am investit peste jumătate de miliard de euro în România, în special în sectorul privat și vom face eforturi să menținem același nivel înalt de angajament, dat fiind potențialul economiei românești. Vom continua să ne concentrăm pe sectorul corporatist, inclusiv să ajutăm companiile publice și private din România să se extindă în străinătate. Suntem, de asemenea, pregătiți să susținem dezvoltarea infrastructurii și restructurarea companiilor deținute de stat."

BERD este principalul investitor instituțional din România, concentrându-se pe promovarea stabilității și pe extinderea produselor din sectorul financiar, pe îmbunătățirea infrastructurii prin eficiență și prin implicarea sectorului privat. BERD a investit până în prezent aproape 8 miliarde de euro în România, în peste 400 de proiecte. Doar anul trecut, Banca a investit peste jumătate de miliard de euro în țară. Din această finanțare, 93% a fost direcționată către sectorul privat.

Sursa: MFE

Vizualizări: 162