Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Programul Interreg V-a România-Bulgaria: Au fost aprobate 85 de proiecte depuse în cadrul apelului 3

Membrii Comitetului de Monitorizare al Programului Interreg V-A Romania-Bulgaria au aprobat 85 de proiecte depuse în cadrul apelului 3, din care 14 proiecte pe axa prioritară 1 - O regiune bine conectată, ce vor pune accent pe promovarea sistemelor de transport durabile și eliminarea blocajelor din cadrul infrastructurilor rețelelor majore, 55 proiecte pe axa prioritară 2 - O regiune verde, prin care se dorește conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea în mod durabil a patrimoniului cultural și natural al zonei transfrontaliere româno-bulgare și 16 proiecte pe axa prioritară 3 - O regiune sigură, ce promovează adaptarea la schimbările climatice și îmbunătățirea managementului comun al prevenirii și al gestionării riscurilor în aria transfrontalieră.

De asemenea, alte 6 proiecte au fost aprobate spre finanțare anterior celor menționate mai sus, deoarece au obținut în urma procesului de evaluare mai mult de 85 de puncte. Două dintre aceste proiecte deja au fost semnate la nivel MDRAP - RO-BG - 432 și RO-BG - 439, iar restul sunt în etapa de pre-contractare, urmând să fie semnate curând.

Proiectul RO-BG - 432 va fi implementat în parteneriat de către Orașul Năvodari și Municipalitatea Silistra, având ca obiectiv general crearea unui sistem nou și flexibil în zona transfrontalieră Silistra-Năvodari, prin conectarea nodurilor terțiare la infrastructura TEN-T. În acest sens, va fi reconstruită și reabilitată infrastructura din cele două orașe (Silistra și Năvodari), urmând a fi reabilitați 4.315 km de drum. Totodată, vor fi construiți 14414 m de benzi de biciclete, 7 docuri de biciclete, 36 de stații de transport public multimodale, o parcare solară și vor fi achiziționate 30 de biciclete electrice și 30 standard.

Proiectul RO-BG - 439 va fi implementat în parteneriat de către Municipalitatea Medgidia și Municipalitatea Dobrich, având ca obiectiv principal îmbunătățirea sistemului de transport transfrontalier, utilizând o conexiune mai bună cu reţeaua de transport TENT-T. Proiectul va asigura condiții mai bune de trafic pentru populația din cele două orașe, precum și pentru ceilalți participanți la trafic aflați în tranzit, determinând astfel o reducere a timpului de călătorie și o creștere a siguranței traficului.

Sursa: MDRAP

Vizualizări: 200