Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POIM: S-a lansat apelul de proiecte pentru creșterea capacității de transport a energiei electrice și gazelor

Ministerul Fondurilor Europene a anunțat finalizarea modificării ghidului solicitantului pentru Obiectivele Specifice 8.1 „Creşterea capacităţii Sistemului Energetic Naţional pentru preluarea energiei produse din resurse regenerabile” și 8.2 „Creşterea gradului de interconectare a Sistemului Naţional de Transport al gazelor naturale cu alte state vecine” și lansarea apelului de proiecte pentru investiții în realizarea şi/sau modernizarea reţelelor electrice de transport și în dezvoltarea/modernizarea Sistemului Național de Transport Gaze Naturale. Bugetul total alocat este de 75,2 milioane de euro.

Apelul este deschis în perioada 30.03.2018 (ora 16.00) – 31.12.2018 și se adresează beneficiarilor din lista de proiecte prioritare sau pre-identificate respectiv:

  • Operatorului de transport şi de sistem pentru energie electrică, conform Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012 cu modificările şi completările ulterioare, Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice, TRANSELECTRICA S.A.;
  • Operatorului de transport şi de sistem pentru gaze naturale, conform Legii nr. 123/2012 cu modificările şi completările ulterioare, Societatea Națională de Transport Gaze Naturale „TRANSGAZ”- S.A.

Principalele rezultate ce se vor obține prin implementarea proiectelor finanțate sunt:

  • Realizarea şi/sau modernizarea reţelelor electrice de transport (linii electrice aeriene şi staţii);
  • Dezvoltarea/modernizarea Sistemului Național de Transport Gaze Naturale prin construcţia unor noi conducte si îmbunătăţirea parametrilor de funcţionare a interconectărilor cu sistemele de transport ale statelor vecine.

Click aici pentru a vedea ghidul și anexele.

Sursa: MFE

Vizualizări: 185