Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Comitetul de Monitorizare al Programului Transnațional Dunărea a selectat 22 de proiecte transnaționale

Comitetul de Monitorizare al Programului Transnațional Dunărea (desfăşurat la Podgorica, Muntenegru, în perioada 21-22 martie 2018) a selectat pentru finanțare 22 dintre cele 128 de propuneri de proiecte depuse în cadrul celui de-al doilea apel lansat de program. În 18 dintre cele 22 de proiecte selectate participă 37 de organizații din România, 3 dintre acestea îndeplinind rolul de lider de proiect. Astfel, România se situează pe locul 2 ca rată de participare între cele 9 state membre partenere în program.

Bugetul FEDR solicitat de cele 22 de proiecte este în valoare de 34,7 mil euro FEDR, 13,6% fiind însumat de beneficiarii din România. Contribuția maximă a UE va fi de maximum 85%. În conformitate cu prevederile OG 29/2015, partenerii români care nu sunt finanțați integral de la bugetul de stat vor primi cofinanțare națională în valoare de 13% din bugetul propriu eligibil în cadrul proiectului.

De asemenea, Comitetul de Monitorizare a aprobat și evaluarea eligibilității propunerilor de proiecte depuse în cadrul apelului ,,Seed Money Facility” dedicat inițiativelor de tip ,,capital de început”, care vizează teme pre-stabilite de Coordonatorii Ariilor Prioritare ale Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD). Dintre cele 65 de propuneri depuse, 62 au fost declarate eligibile (11 coordonate de Lideri de proiect din România) și urmează a fi supuse evaluării tehnice. Rezultatele finale vor fi dispnibile în a doua jumătate a lunii iulie.

Pentru mai multe detalii, click aici.

Sursa: MDRAP

Vizualizări: 143