Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Două unități medicale din județul Brașov vor fi reabilitate termic cu fonduri europene

Încă două proiecte de finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020, destinate îmbunătățirii gestionării energiei și reducerii consumurilor din Regiunea Centru, au fost semnate, având ca beneficiar direct Consiliul Județean Brașov, iar ca beneficiari indirecți, pacienții și medicii de la Spitalul de Ginecologie din Brașov și de la Unitatea de Pneumoftiziologie Sânpetru. Președintele Consiliului județean brașovean, Adrian Vestea și directorul general ADR Centru, Simion Crețu, au semnat contractele de finanțare pentru proiectele „Modernizare, dotare și eficientizare energetică a corpului S+P+7+M și corp extindere (de legătură) existent între corpul nou și corpul vechi ale Spitalului Clinic de Obstetrică - Ginecologie „Dr. I.A. Sbârcea” Brașov” și „Reparații capitale, modernizare și eficientizare energetică a Unității de Asistență medico-socială de Pneumoftiziologie Sânpetru”, proiecte a căror valoare totală cumulată este de peste 35 milioane lei. Cele două cereri de finanțare sunt finanțate prin Prioritatea de Investiții 3.1.B ce vizează sprijinirea eficienței energetice în clădirile publice și peste 24,5 milioane lei din suma totală reprezintă fonduri nerambursabile alocate prin Programul REGIO 2014-2020.

Cererea de finanțare pentru proiectul „Modernizare, dotare și eficientizare energetică a corpului S+P+7+M și corp extindere (de legătură) existent între corpul nou și corpul vechi ale Spitalului Clinic de Obstetrică - Ginecologie „Dr. I. A. Sbârcea” Brașov” prevede realizarea lucrărilor de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii, de reabilitare termică a sistemului de încălzire, dar și a lucrărilor ce vizează instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu, cu panouri fotovoltaice și pompe de căldură. În plus, în acest proiect se vor repara sau înlocui sistemele de climatizare, de condiționare a aerului, se vor moderniza instalațiile de iluminat și se vor derula lucrări de management energetic integrat pentru clădiri. Durata de derulare a investițiilor se va întinde până la finalul lunii ianuarie 2020, fiind necesare fonduri nerambursabile de circa 17,85 milioane lei (aproximativ 4 milioane euro).

Cererea de finanțare pentru proiectul „Reparații capitale, modernizare și eficientizare energetică a Unității de Asistență medico-socială de Pneumoftiziologie Sânpetru” prevede un termen până la sfârșitul lunii septembrie 2020, pentru realizarea lucrărilor de reparații și consolidare, de recompartimentare, modernizare și eficientizare energetică a corpului de clădire C1 din cadrul incintei Unității de la Sânpetru. Toate lucrările vor avea la baza recomandările și soluțiile tehnice stabilite prin expertiză tehnică de rezistență și auditul energetic, fiind realizate în etape, astfel încât activitatea pacienților și a personalului să fie afectată cât mai puțin. Pentru aceste investiții sunt necesare fonduri nerambursabile de circa 6,2 milioane lei (peste 1,37 milioane euro).

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 168