Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri
Sesiuni de informare privind oportunitățile de finanțare nerambursabilă pentru înființarea de start-up-uri

Sesiuni de informare privind oportunitățile de finanțare nerambursabilă pentru înființarea de start-up-uri

În perioada 19 – 29 martie 2018 organizăm, în cadrul proiectului „Un PLUS pentru START UP-urile Regiunii Nord-Vest”, sesiuni de informare GRATUITE privind finanțările nerambursabile oferite start-up-urilor din Regiunea Nord-Vest.

Întâlnirile sunt organizate de Fundația Civitas pentru Societatea Civilă – filiala Cluj-Napoca împreună cu partenerii săi Centrul pentru Politici Publice din Cluj-Napoca și Structural Consulting Group – www.fonduri-structurale.ro, după următorul calendar:

  • 19 martie 2018 la Baia Mare (click AICI pentru înscrieri)
  • 21 martie 2018 la Oradea (click AICI pentru înscrieri)
  • 28 martie 2018 la Cluj Napoca (click AICI pentru înscrieri)
  • 29 martie 2018 la Satu Mare (click AICI pentru înscrieri)
  • 29 martie 2018 la Zalău (click AICI pentru înscrieri)

În cadrul întâlnirilor vom prezenta condițiile de participare la cursurile de antreprenoriat, modul de desfășurare și procesul de selecție a planurilor de afaceri pe care le vom finanța în cadrul proiectului, dar și modul de acordare a subvenției.

Persoană de contact pentru detalii:

Raluca Drozan,

Expert grup țintă

Fundația Civitas pentru pentru Societatea Civilă – filiala Cluj-Napoca

0747.021.097, raluca.drozan@civitas.ro

 

Pe scurt despre Un PLUS pentru START UP-urile Regiunii Nord-Vest

Un PLUS pentru START UP-urile Regiunii Nord-Vest (cunoscut pe scurt drept „Noi Antreprenori”) este un proiect finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) în cadrul liniei de finanțare „România Start Up Plus”. Proiectul este implementat de Fundația Civitas pentru Societatea Civilă - Filiala Cluj-Napoca, în calitate de Beneficiar, împreună cu partenerii săi Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG (Structural Consulting Group - www.fonduri-structurale.ro) și Centrul pentru Politici Publice din Cluj-Napoca.

Proiectul se adresează persoanelor fizice care au domiciliul sau reședința în Regiunea Nord Vest (județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) și care doresc să înființeze o afacere în această regiune. Din grupul țintă pot face parte:

  • șomeri,
  • persoane inactive (inclusiv studenți),
  • persoane care au un loc de muncă sau care desfășoară activități independente.

În cadrul proiectului vom furniza cursuri de antreprenoriat pentru 307 persoane (în perioada aprilie - august 2018) și vom organiza, în perioada august - septembrie 2018, un concurs de planuri de afaceri în cadrul căruia vom selecta 38 de antreprenori care vor primi finanțare pentru afacerile propuse - 12 start-up-uri vor beneficia de un ajutor de minimis in valoare de aprox. € 40.000, iar 26 de start-up-uri vor beneficia de un ajutor de minimis in valoare de aprox. € 30.000. Antreprenorii celor 38 de planuri de afaceri finanțate vor beneficia de stagii de practică, precum si de servicii personalizate de consiliere/ consultanță/ mentorat și monitorizarea implementării noii afaceri pentru o perioada de 18 luni de la înființare.

Ne-ar plăcea să ne împrietenim și pe facebook! Like & Share!

Vizualizări: 1277