Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

CNI a inaugurat primul cinematograf din subprogramul „Săli de cinematograf"

La Petroșani, a fost inaugurat Cinematograful Victoria, reabilitat și modernizat printr-un proiect derulat de Compania Națională de Investiții (CNI).

Obiectivul a fost construit în anul 1957. În urma implementării proiectului aprobat de CNI în anul 2015, au fost realizate lucrări de refacere a acoperișului, a instalațiilor interioare (sanitare, termice, electrice, de ventilare), s-a consolidat și termoizolat întreaga clădire, s-au refăcut finisajele interioare și s-a dotat cu aparatura specifică. Nu în ultimul rând, intervenția CNI a presupus punerea în valoare a fațadelor, în relație cu vecinătățile și în spiritul clădirii inițiale, precum și realizarea unui acces principal marcat la nivelul bulevardului 1 Decembrie 1918, aspect care va contribui la captarea publicului potențial.

Capacitatea sălii de proiecție în urma modernizării este de 250 de locuri. Valoarea investiției se ridică la aproximativ 3.728.650 lei. Subprogramul „Săli de cinematograf" a fost introdus în Programul Național de construcții de interes public sau social prin adoptarea Ordonanței 16/2014 de modificare a Ordonanței 25/2001. De la demararea acestui subprogram au fost înregistrate mai multe solicitări din partea autorităților locale, iar acest obiectiv este primul finalizat de către CNI.

Sursa: MDRAP

Vizualizări: 336