Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Autoritățile de management din România pot participa la o acțiune pilot a Comisiei Europene de furnizare de asistență în scopul îmbunătățirii gestionării fondurilor europene

Comisia a lansat un apel în vederea exprimării interesului pentru participarea într-o acțiune-pilot având ca obiectiv furnizarea de asistență autorităților de management din statele membre, în scopul îmbunătățirii modului în care fondurile europene sunt gestionate și investite. Candidații selectați vor beneficia de sprijin prin intermediul unui nou demers, având la bază expertiza Comisiei Europene, în cooperare cu OCDE și de utilizarea în mod coordonat și integrat a asistenței, instrumentelor disponibile. În mod particular, noul demers va oferi asistență autorităților de management în elaborarea unor fișe de parcurs detaliate și atotcuprinzătoare, care să includă obiective clare, precum și în implementarea acțiunilor identificate.

„Politica de coeziune nu se rezumă doar la fonduri europene, ci și la utilizarea cât mai eficientă a acestora. Acest lucru se poate realiza doar printr-o gestionare a fondurilor de calitate superioară care să garanteze cele mai bune rezultate pentru cetățenii europeni. Această inițiativă-pilot va oferi asistență autorităților de management selectate în pregătirile pentru următorul cadru financiar, post-2020", a subliniat comisarul european pentru politică regională Corina Crețu.

Pentru mai multe detalii, click aici.

Sursa: Reprezentanța Comisiei Europene în România

Vizualizări: 230