Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

În județul Constanța au fost alocați peste 155 milioane lei pentru reabilitarea și modernizarea unui tronson de drum

Reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) au semnat la data de 17.01.2018 contractul de finanțare pentru proiectul de modernizare a unui drum secundar din județul Constanța, în valoare totală de peste 155 milioane lei.Locuitorii județului Constanța vor avea în viitor șosele moderne și sigure, care vor asigura un transport de calitate, o mai bună mobilitate și implicit acces la locuri de muncă mai bune", a declarat ministrul delegat al fondurilor europene, Marius Nica.

Proiectul va fi implementat în următorii cinci ani, și implică lucrări de reabilitare și modernizare a drumului județean DJ 223 pe tronsonul Cernavodă – Rasova – Aliman – Ion Corvin (39 km), construirea de trotuare, piste pentru biciclete, precum și construirea sau modernizarea stațiilor de autobuz. Printre beneficiarii acestui proiect se numără cele aproximativ 28 mii de persoane din localitățile amplasate pe traseul propus, dar și angajații companiei care va realiza implementarea investiției. Conform documentației tehnico-economice, prin implementarea proiectului se vor crea 250 noi locuri de muncă, care vor avea șansa unei stabilități financiare oferite de garanția unui venit constant, dar și ocazia de a putea performa pe plan profesional.

Tot în categoria beneficiarilor intră și agenții economici care își desfășoară activitatea în localitățile respective, administrațiile locale și potențialii investitori în arealul din partea de vest a județului Constanța și zona dunăreană, proprietarii și conducătorii de autovehicule.

Sursa: MDRAPFE

Vizualizări: 107