Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Până pe 30 iunie 2018 se pot depune proiecte pe noul apel dedicat investițiilor în exploatații pomicole din cadrul PNDR!

AFIR a lansat la finalul lunii decembrie 2017, o nouă sesiune de primire a solicitărilor de finanțare prin intermediul submăsurii 4.1a „Investiții în exploatații pomicole” din cadrul PNDR. Depunerea de proiecte este deschisă din 27 decembrie 2017 și are ca termen limită data de 30 iunie 2018.

Fondurile europene disponibile pentru această sesiune de primire a cererilor de finanțare a investițiilor în sectorul pomicol sunt în valoare de 85 de milioane de euro. Pragul de calitate lunar stabilit pentru perioada decembrie 2017 – ianuarie 2018 este de 40 de puncte și scade treptate până la minimul de 10 puncte în ultima lună a sesiuni (iunie 2018).

„Atât la AFIR, cât și la Autoritatea de Management pentru PNDR am primit numeroase solicitări privind deschiderea unei noi sesiuni de finanțare pentru exploatațiile pomicole. Mă bucură foarte mult interesul fermierilor, pentru că astfel putem să acordăm un sprijin suplimentar acestui sector deosebit de important pentru agricultura României. Sunt în asentimentul solicitanților că aceste tipuri de proiecte sunt complexe și au nevoie de un timp mai îndelungat pentru a fi întocmite, de aceea sesiunea va fi disponibilă pe o perioadă de șase luni. Sper ca în acest interval să primim proiecte de calitate care să crească în viitor producția pomicolă a țării noastre.” a precizat Adrian CHESNOIU, directorul general al AFIR.

În perioada 2015 – 2017 AFIR a primit 552 de solicitări de finanțare pentru investiții în exploatații pomicole în valoare de peste 250 de milioane de euro, gradul de consumare a alocării fondurilor disponibile fiind de aproximativ 91%.

Pentru a descărca Ghidul Solicitantului, click aici.

Sursa: AFIR

Vizualizări: 2040