Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Primele masuri pentru dezvoltare rurala vor fi lansate in martie

În data de 05 februarie 2008 a avut loc, la iniţiativa ministrului Agriculturii, Dacian CIOLOŞ, reuniunea informală a Comitetului de Monitorizare (CM) pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2007-2013.
La reuniune au participat alături de reprezentanţi ai Direcţiei Generale Dezvoltare Rurală, reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale şi ONG-uri, ai Asociaţiei Române a Băncilor, ai celorlalte instituţii publice implicate şi membrii propuşi ai Comitetului de Monitorizare pentru PNDR.
Cu această ocazie, celor prezenţi la întâlnire le-au fost prezentate conţinutul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală şi calendarul de lansare a măsurilor cuprinse în Program.
Primele măsuri ce vor fi lansate în luna martie vizează investiţii în domeniul fermelor, al industriei alimentare şi al infrastructurii rurale, astfel:

  • 121 „Modernizarea exploataţiilor agricole”
  • 123 „Creşterea valorii adăugate a produselor agricole si forestiere” 
  • 322 „Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale”
Pentru clarificarea unor aspecte legate de tot ceea ce înseamnă Comitetul de Monitorizare, au fost abordate subiecte legate de constituirea acestui Comitet, structură, atribuţii precum şi importanţa rolului acestui organism de a asigura eficacitatea punerii în aplicare a PNDR.
Astfel, Comitetul de Monitorizare reprezintă forul decizional în privinţa managementului şi implementării PNDR. Acesta este format din 31 de membri cu drept de vot, reprezentanţi ai autorităţilor publice şi parteneri privaţi. Preşedintele CM este reprezentat de secretarul de stat Cornelia Harabagiu, coordonator al Autorităţii de Management pentru PNDR.
Sursa: MADR

Vizualizări: 87