Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

O nouă reţea oferă întreprinderilor mici asistenţă şi consiliere cu privire la politicile, programele şi fondurile UE

Întreprinderile mici care îşi caută parteneri în altă ţară a Uniunii sau care au nevoie de sfaturi privind dezvoltarea unor idei inovatoare ori solicitarea unei finanţări europene pentru activităţi de cercetare se pot adresa acum noii Reţele a întreprinderilor europene - Enterprise Europe network.
Noua reţea reuneşte aproximativ 500 de organizaţii, printre care se numără camere de comerţ, agenţii de dezvoltare regională şi centre tehnologice universitare, precum şi 4000 de profesionişti cu experienţă.
„Reţeaua oferă sprijin IMM-urilor, în special celor aflate la începutul activităţii, pentru a le încuraja să devină mai inovatoare şi să-şi consolideze capacitatea tehnologică”, a explicat comisarul european pentru întreprinderi şi industrie, Günter Verheugen.
Reţeaua Enterprise Europe nu se opreşte la graniţele UE, ci se extinde pentru a cuprinde şi Turcia, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Norvegia, Islanda, Armenia, Israel şi Elveţia. Având în vedere că nici măcar una din zece întreprinderi mici nu are curajul de a se aventura în afara propriei ţări (chiar şi în condiţiile în care barierele naţionale au fost eliminate), noua reţea îşi propune să încurajeze colaborarea dincolo de frontiere.
Nu este întotdeauna uşor pentru întreprinderile mici să urmărească modificările intervenite în reglementările şi politicile UE. De aceea, reţeaua Enterprise Europe va fi pentru ele o sursă de informaţii şi de sfaturi cu privire la oportunităţile care le sunt oferite şi la implicaţiile eventuale. De asemenea, reţeaua va contribui la promovarea diferitelor surse comunitare de finanţare – în favoarea regiunilor, politicii sociale, cercetării, mediului – şi va informa Comisia în ce măsură politicile şi iniţiativele UE răspund cerinţelor întreprinderilor, fără a le afecta competitivitatea şi potenţial inovator.
Sursa: Comisia Europeana

Vizualizări: 54