Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

MDLPL si Academia Româna vor derula programe comune de cercetare

Marti, 5 februarie 2008, la sediul Academiei Române, László Borbély, Ministrul Dezvoltãrii, Lucrãrilor Publice si Locuintelor s-a întâlnit cu reprezentantii Academiei Române, pentru a discuta cu privire la derularea unor programe comune de cercetare.

La seminar au mai participat Mircea Ciumara, Director general al Institutului National de Cercetãri Economice, Dan Bãlteanu, Director al Institutului de Geografie, istorici, sociologi, constructori, economisti, demografi, manageri de proiecte în domeniul dezvoltãrii teritoriale, manageri de proiecte în dezvoltare teritorialã.

László Borbély, Ministrul Dezvoltãrii, Lucrãrilor Publice si Locuintelor: ”Ne dorim ca acest parteneriat sã se concretizeze în proiecte comune de cercetare care sã sprijine finalizarea Conceptului Strategic pentru Dezvoltarea Spatialã a României. Dorim ca impreunã sã putem identifica proiecte de anvergura si modalitãti de realizare a unor parteneriate între autoritatile locale si sectorul privat pentru implementarea acestora”.

Colaborarea dintre cele douã institutii presupune armonizarea cercetãrilor cu nevoile si competentele strategiei nationale a locuirii, realizarea de studii de fundamentare pentru tipuri de locuire, transformãri rezidentiale, constructia si etapele parcursului rezidential în functie de etapele ciclului vietii.

Totodatã au fost discutate posibilitãti de cercetare privind impactul modificãrilor zonelor culturale ale oraselor, marilor aglomerãri de blocuri, zone periferice si periurbane, costurile în bani si costurile sociale ale noilor modele rezidentiale, evaluarea accesibilitãtii si impactului creditelor pentru achizitionarea de locuinte.
Sursa:MDLPL

Vizualizări: 80