Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POIM: Consultare publică a ghidurilor pentru producţia de energie din resurse mai puţin exploatate şi reducerea consumului de energie electrică la nivelul locuinţelor

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, a publicat în consultare versiunile revizuite ale Ghidurilor solicitantului pentru Obiectivul Specific 6.1. ”Creşterea producţiei de energie din resurse regenerabile mai puţin exploatate (biomasă, biogaz, geotermal), sectorul distribuție” și Obiectivul specific 6.3. ”Reducerea consumului mediu de energie electrică la nivelul locuinţelor”.

Finanțarea proiectelor în cadrul celor două obiective specifice vizează:

  • extinderea şi modernizarea reţelelor de distribuţie a energiei electrice, în scopul preluării energiei produse din resurse regenerabile în condiţii de siguranţă a funcţionării SEN, prin investiții ale operatorilor de distribuție concesionari în lucrări de întărire a rețelei electrice în amonte de punctul de racordare;
  • implementarea distribuției inteligente într-o zonă omogenă de consumatori casnici de energie electrică prin realizarea unor proiecte demonstrative la nivelul regiunilor acoperite de operatorii de distribuție concesionari.

MDRAPFE a precizat că a fost modificată și Schema de ajutor de stat în baza căreia se acordă finanțare pentru cele două obiective specifice. 

Persoanele interesate sunt rugate de MDRAPFE să transmită propunerile privind îmbunătățirea documentelor mai sus menţionate la adresa de e-mail: secretariat.dgpim@fonduri-ue.ro până la data de 13.12.2017.

Apelurile de proiecte vor fi deschise ulterior aprobării variantelor revizuite a Ghidurilor Solicitantului pentru Obiectivul Specific 6.1. „Creşterea producţiei de energie din resurse regenerabile mai puţin exploatate (biomasă, biogaz, geotermal), sectorul distribuție” și Obiectivul specific 6.3. „Reducerea consumului mediu de energie electrică la nivelul locuinţelor”.

Sursa: MDRAPFE 

Vizualizări: 226