Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Marius Nica: Simplificarea accesării fondurilor europene este o preocupare importantă pentru noi



„Simplificarea accesării fondurilor europene este o preocupare importantă pentru noi, și în perioada următoare vom veni cu activități concrete în acest sens, care să răspundă solicitărilor partenerilor noștri. Indiferent de alocările financiare pe care le vom primi după 2020, este important să pregătim de acum proiectele, ca să avem rezultate bune”, a afirmat Marius Nica, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, la Întânirea Anuală cu reprezentanții Comisiei Europene (CE), de la București.

Agenda reuniunii supune analizei o serie de teme importante pentru evoluția aplicării măsurilor din Acordul de Parteneriat 2014-2020: sistemul de management și control, condiționalitățile ex-ante, coordonarea și sinergiile între intervențiile finanțate, rezultatele obținute până acum și progresul programelor operaționale, estimări de plăți, provocări, obstacole și îmbunătățiri pentru un management eficient. De asemenea, participanții au analizat închiderea programelor operaționale 2007-2013 și perspectivele Politicii de Coeziune post-2020.

Conform comunicatului oficial, simplificarea procedurilor pentru accesarea fondurilor și pentru materializarea cu succes a proiectelor este un punct de referință pe agenda reuniunii. În acest sens, autoritățile române s-au orientat în alegerea celor mai bune căi de acțiune pentru atingerea unui echilibru între cerințele administrative ale beneficiarilor și obligația autorităților de a asigura integritatea cheltuielilor.

Sursa: MDRAPFE 

Vizualizări: 406