Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Bani europeni pentru reabilitarea unui drum județean din Vrancea

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene a semnat contractul de finanțare aferent proiectului „Modernizarea infrastructurii rutiere de drum județean, dintre localitățile Gologanu – Slobozia Ciorăști – Cotești, cu conectivitate directă la rețeaua TEN-T”.

În cadrul proiectului, care are o valoare totală de aproximativ 26,5 milioane lei și o durată de cinci ani, vor fi reabilitați și modernizați 17 km de drum județean, se vor construi 1200 metri liniari de trotuare și se vor monta borduri teșite, pentru a permite accesul la proprietăți. De asemenea, sunt prevăzute și modernizarea unui pod peste pârâul Râmna, amenajarea a aprox. 29 mii metri de rigole și șanturi, a 53 de podețe de descărcare și a 170 mp de spații verzi.

”Siguranța locuitorilor și dezvoltarea durabilă a tuturor zonelor țării constituie o preocupare constantă pentru noi. Prin semnarea acestei finanțări ne asigurăm că locuitorii județului Vrancea beneficiază de drumuri moderne, care vor lega județul la rețeaua europeană de transport, iar actualii și viitorii investitori vor avea la dispoziție o infrastructură rutieră modernă, de natură să faciliteze transportul rapid și sigur al produselor”, a declarat Marius Nica, ministrul delegat pentru fonduri europene.

Investițiile realizate prin proiect vor duce la creșterea condițiilor de dezvoltare durabilă a zonei, la dezvoltarea accesibilității zonei, la facilitarea mobilității populației și bunurilor. Proiectul este finanțat prin POR 2014-2020, Axa prioritară 6 – Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, Prioritate de investiții 6.1 – Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multi-modale.

Sursa: MDRAPFE

Vizualizări: 144