Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

AM POCU a lansat Ghidul Solicitantului pentru apelul „Măsuri pentru tinerii NEET II - Stimularea mobilității și subvenționarea locurilor de muncă”

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene lansează Ghidul Solicitantului Condiţii Specifice „Măsuri pentru tinerii NEET II - Stimularea mobilității și subvenționarea locurilor de muncă” și apelul de proiecte de tip noncompetitiv, cu termen limită de depunere, aprobat prin Ordinul ministrului delegat pentru fonduri europene nr. 6458/13.10.2017.

Descarcă Ghidul Solicitantului

Tipurile de activități care vor fi finanțate în contextul acestui apel de proiecte sunt, în principal, cele care vizează subvenționarea locurilor de muncă (acordarea subvențiilor angajatorilor care angajează persoane din grupul țintă, precum și stimularea mobilității forței de muncă - acordarea primelor de activare, a primelor de mobilitate, instalare sau încadrare în regiunea mai dezvoltată, București-Ilfov, cât și în regiunile mai puțin dezvoltate, Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia.

În cadrul prezentului Ghid al Solicitantului Condiţii Specifice, grupul țintă cuprinde tineri NEET cu vârsta între 16-24 ani, cu domiciliul sau reședința în regiunile București-Ilfov, Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, înregistrați și profilați de către SPO, cu accent pe tinerii NEET din mediul rural și pe cei aparținând minorității rome.

În cadrul prezentului apel de proiecte, implementat prin aplicarea mecanismului noncompetitiv și lansat în contextul Axei Prioritare 2/PI 8.ii/OS 2.1 din cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020, bugetul alocat este de 75 milioane de euro(contribuția UE şi contribuția națională).

Sistemul informatic MySMIS 2014+ se va deschide în data de 18.10.2017, ora 10.00, şi se va închide în data de 29.12.2017, ora 16.00.

Sursa: MDRAPFE 

Vizualizări: 747