Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Cine sunt câștigătorii premiilor RegioStars 2017

Câștigătorii celei de-a zecea ediții a concursului RegioStars au fost anunțați în timpul ceremoniei de premiere, organizată în cadrul Săptămânii europene a regiunilor și orașelor. În fiecare an, premiile RegioStars recompensează cele mai bune proiecte dezvoltate prin politica de coeziune. 

"Premianții RegioStars sunt adevărați ambasadori ai politicii de coeziune. În efortul nostru de a comunica mai bine ce face Europa pentru cetățenii săi și de a susține o politică de coeziune puternică și după 2020, aceste proiecte sunt adevărate atuuri", a declarat Corina Crețu, comisarul european pentru politică regională.

Câștigătorul la categoria "Specializare inteligentă pentru IMM-uri inovatoare" este proiectul belgian "Bio Base NWE", ce promovează bioeconomia.

La categoria "Uniunea energiei și acțiuni în domeniul climei", au fost încununate de success eforturile orașului finlandez Ii în ceea ce privește calitatea aerului și eficiența energetică.

Un proiect care oferă asistență femeilor, victime ale violenței domestice, din Murcia (Spania) pentru o reintegrare reușită pe piața muncii a câștigat atât în categoria "Promovarea emancipării și participării active a femeilor", cât și votul publicului.

La categoria "Educație și formare profesională", câștigător a fost proiectul Ekobiz, din Croația, care sprijină tinerii fermieri în domeniul agriculturii ecologice.

La categoria "CityStars: orașe în tranziție digitală", premiul a revenit proiectului german Smart Service Power, care dezvoltă servicii digitale de sănătate pentru sprijinirea îmbătrânirii active.

Sursa: Reprezentanța Comisiei Europene în România

Vizualizări: 306