Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Start - up Nation: Fondul Național de Grantare a Creditelor a anunțat reducerea comisionului de garantare

Prin semnarea convențiilor de lucru cu toate cele trei bănci partenere în Programul Start-Up Nation - Banca Comercială Română, Banca Transilvania și CEC Bank -, FNGCIMM susține beneficiarii Programului, start-up-urile declarate eligibile putând accesa finanțarea necesară de la bănci, obligaţiile de rambursare fiind garantate de către FNGCIMM în proporție de maxim 80%. Pe lângă implementarea unei proceduri simplificate de acordare a garanțiilor pentru creditele punte destinate implementarii planurilor de afaceri, FNGCIMM, prin cooptarea în proiect a Fondului Român de Cotragarantare, oferă un sprijin financiar real beneficiarilor Start-Up Nation, și anume reducerea comisionului de garantare cu până la 1,32 puncte procentuale. Diminuarea comisionului standard de garantare a start-up-urilor, reglementat de Comisia Europeană, de la 3,8% până la un cuantum de maxim 2,48% pe an reprezintă facilitatea pe care FNGCIMM, într-un efort susținut alături de Fondul Român de Cotragarantare, o oferă beneficiarilor Programului Start-Up Nation.

„Consider că start-up-urile, alături de celelalte IMM-uri și firme mari existente pe piață, reprezintă o categorie esențială pentru orice ecosistem de business, fiind fundamentală susținerea dinamicii acestora prin acțiuni substanțiale și concertate ale Guvernului și ale altor actori implicați cum ar fi: instituții financiare bancare și non-bancare, structuri de sprijinire a afacerilor. De aceea, FNGCIMM, în optica reorientării politicii sale instituționale către IMM-uri, a creat un produs de garantare calibrat pe nevoile start-up-urilor și adaptat la condițiile de piața. Am reușit împreună cu Banca Comercială Română, Banca Transilvania, CEC Bank și Fondul Român de Contragarantare să construim una dintre cele mai atractive oferte de garantare de pe piață, un instrument financiar accesibil și flexibil, cu impact direct în materializarea planurilor de afaceri pentru antreprenorii români, mai ales pentru cei aflați la început de drum.”- a declarat Alexandru Petrescu, director general FNGCIMM.

Garanția FNGCIMM poate fi obținută de orice companie din categoria IMM, inclusiv start-up, în conformitate cu prevederile Legii nr. 346/2004, cu modificările și completările ulterioare, eligibile conform reglementarilor interne ale băncii finanțatoare.

Sursa: FNGCIMM 

Vizualizări: 426