Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri europene pentru intarirea capacitatii administrative in sectorul de transport

Fonduri europene pentru intarirea capacitatii administrative in sectorul de transport

La sfarsitul anului 2007 a fost finalizata implementarea proiectului „Program de instruire pentru intarirea capacitatii administrative in sectorul de transport pentru managementul eficient al Fondurilor Structurale si de Coeziune”. Beneficiarii acestui proiect au fost Ministerul Transporturilor, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania SA si Compania Nationala Cai Ferate CFR SA.
Valoarea acestui proiect a fost de 699.945 Euro, suma asigurata in totalitate prin fonduri nerambursabile PHARE si a avut consultant firma germana DIWI Consult International GmbH.
Proiectul a facut parte din Programul PHARE CES 2004 si a avut ca obiectiv general crearea structurilor institutionale in vederea asigurarii managementului eficient si stabil al Fondurilor Structurale.
Prin intermediul acestui proiect a fost asigurata instruirea personalului Ministerului Transporturilor in vederea functionarii acestuia ca Autoritate de Management pentru POS-T, aceasta presupunand cresterea capacitatii sale de programare, gestionare, evaluare si monitorizare a proiectelor ce vor fi finantate prin Fonduri Structurale si de Coeziune. De asemenea, a fost instruit si personalul structurilor din cadrul CNADNR SA si CN CFR SA care se va ocupa de implementarea proiectelor finantate prin Programul Operational Sectorial „Transport” 2007 - 2013.
Perioada de implementare a proiectului a fost de aproximativ 10 luni.Persoane de contact:
Liliana BARNA, Director General, DGRFE, Ministerul Transporturilor: fax 319.61.78, e-mail dgrfe5@mt.ro
Elena DUMITRU, ªef Serviciu Monitorizare PHARE, DGRFE, Ministerul Transporturilor: Telefon: 319.61.47, fax 319.61.78, e-mail
elena.dumitru@mt.ro
Carmen Rosu, Director OPCP, Ministerul Economiei si Finantelor,
cfcu.phare@mfinante.ro
Sursa:MT

Vizualizări: 175