Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Laufer: „În luna august lansăm încă două programe dedicate IMM-urilor!”

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Andreprenoriat, Ilan Laufer, a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă, că în luna august ministerul pe care îl coordonează va lansa încă două programe dedicate IMM-urilor. Este vorba de sesiunile de finanțare aferente anului 2017 pentru două programe pe care Direcția de Antreprenoriat și Programe pentru IMM din cadrul MMACA le gestionează de mai mulți ani, respectiv:

  • Programul de dezvoltare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă (Comerț-Servicii)
  • Programul naţional multianual de microindustrializare (Microindustrializare)

Cele două sesiuni de depunere ar urma să fie deschise pe 16 august (Comerț-Servicii), respectiv pe 21 august 2017 (Microindustrializare). Procedurile pentru ediția din acest an a celor două programe au fost publicate spre consultare în luna februarie 2017, până la acest moment nefiind publicate încă versiunile finale ale documentelor. Pentru a consulta procedurile, click aici.

Ilan Laufer a anunțat, însă, un element cu privire la eligibilitatea IMM-urilor pe aceste două programe care a fost modificat față de versiunile inițiale ale procedurilor și care ar da posibilitatea mai multor firme să depună proiecte: vechimea minimă pe care trebuie s-o aibă un aplicant pentru a fi eligibil. Aceasta a fost redusă la 1 an de zile (față de 2-3 ani cum era prevăzut anterior în diferite programe gestionate de minister). „În acest fel vom avea o continuitate între programul Start-up Nation și restul programelor pe care le dezvoltă ministerul pentru întreprinderi”, a declarat Laufer.

Tot în cadrul conferinței de presă de astăzi, ministrul a anunțat și condițiile de creditare negociate cu cele 3 bănci participante pe programul Start-up Nation. Astfel, toate băncile partenere (BCR, Banca Transilvania și CEC Bank) vor avea dobânzi mai mici față de nivelul maxim de 5% pe an prevăzut de Minister în anunțul de selecție, respectiv între 3,5% și 3,99%.

Cristina Pojoga,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 4179