Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

imbunatatirea capacitatii de reactie a Pompierilor Romani realizata cu fonduri PHARE

La sfarsitul anului 2007 s-a semnat contractul de twinning light cu Franta „imbunatatirea capacitatii de reactie a Pompierilor Romani pentru a deveni unitate de prim raspuns in cazul accidentelor, inclusiv al accidentelor care implica bunuri periculoase”. Contractul este parte integranta a programului PHARE National 2005, finantat de Uniunea Europeana.
Beneficiarul acestui proiect este Ministerul Internelor si Reformei Administrative prin Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, autoritate competenta care coordoneaza toate organizatiile implicate in managementul situatiilor de urgenta, in concordanta cu reglementarile internationale.
Autoritatea de Implementare pentru acest proiect este Ministerul Transporturilor.
Valoarea contractului este de 250.000 EURO si reprezinta in totalitate fonduri nerambursabile PHARE.
Obiectivul proiectului urmareste cresterea vitezei de reactie a Pompierilor Romani in cazul accidentelor, precum si imbunatatirea capacitatii managementului integrat si a calitatii serviciilor de urgenta in Romania, in special in sectorul rutier, prin organizarea unor sesiuni de instruire de catre experti parteneri din Franta. La sesiunile de instruire participa personal cu diferite nivele de pregatire din serviciile de urgenta profesioniste, precum si personal de specialitate din cadrul Ministerului Sanatatii Publice.
Proiectul are ca termen de finalizare luna august 2008.
Persoane de contact:
Liliana BARNA, Director General, DGRFE, Ministerul Transporturilor: fax 319.61.78, e-mail dgrfe5@mt.ro
Elena DUMITRU, ªef Serviciu Monitorizare PHARE, DGRFE, Ministerul Transporturilor: Telefon: 319.61.47, fax 319.61.78, e-mail elena.dumitru@mt.ro
Carmen ROSU, Director OPCP, Ministerul Economiei si Finantelor, cfcu.phare@mfinante.ro

Vizualizări: 111