Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNDR: Se prelungește sesiunea de primire a proiectelor pentru exploatațiile pomicole

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a anunțat prelungirea sesiunii de primire a cererilor de finanțare aferentă submăsurii 4.1a „Investiții în exploatații pomicole” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020). Astfel, depunerea proiectelor pentru investiții în sectorul pomicol se poate face până la 30 septembrie 2017, ora 16.00.

Alocarea financiară stabilită pentru sesiunea din acest an aferentă submăsurii (sM) 4.1a este de 100 milioane de euro. Depunerea proiectelor se face în limita a 200% din alocarea pentru sesiune. Până în prezent au fost depuse on-line 82 de cereri de finanțare în valoare totală nerambursabilă de peste 34,5 de milioane de euro.

„Am primit numeroase solicitări de la potențialii beneficiari care ne-au semnalat faptul că sunt în imposiblitate de a finaliza Dosarul Cererii de finanțare din cauza faptului că alcătuirea documentației poate dura chiar și câteva luni bune, un exemplu fiind studiul pedologic care necesită minim 3 luni. Proiectele pentru sectorul pomicol sunt cu adevărat complexe, iar prelungirea sesiunii va permite mult mai multor solicitanți de fonduri să depună cereri de finanțare.” a declarat directorul general al AFIR, Adrian –  Ionuț Chesnoiu.

Sprijinul acordat prin PNDR 2020 pentru exploatațiile pomicole poate ajunge până la 1.050.000 de euro pentru un proiect, finanțarea nerambursabilă fiind în proporție de maximum 90%. Pragul de calitate stabilit pentru perioada de depunere 1 – 30 septembrie 2017 este de 10 puncte, pentru fiecare din cele două luni de prelungire.

Descarcă anunțul de lansare a liniilor de finanțare actualizat 

Sursa: AFIR

Vizualizări: 386