Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNDR: S-a prelungit termenul de depunere pentru submăsura 6.3 – dezvoltarea fermelor mici!

AFIR a anunțat prelungirea termenului de depunere a cererilor de finanțare în cadrul submăsurii 6.3 – Dezvoltarea fermelor mici. Noul termen de depunere a cererilor de finanțare este 31 august 2017, ora 16.00.

Alocarea financiară stabilită pentru sesiunea din acest an aferentă submăsurii (sM) 6.3 este de 100 milioane de euro. Depunerea proiectelor se face în limita a 200% din alocarea pentru sesiune. Până în prezent au fost depuse on-line 2.152 de cereri de finanțare în valoare totală nerambursabilă de peste 32,2 de milioane de euro. Dintre acestea, 676 de cereri de finanțare au fost depuse pentru zonă montană.

„Autoritatea de Management pentru PNDR a decis prelungirea sesiunii de depunere a cererilor de finanțare cu o lună pentru a asigura o sansă și celor care nu au reușit din motive independente de ei să termine de întocmit documentația pentru depunere până la această dată. De asemenea, faptul că această submăsură încă dispune de fonduri, iar punctajul este unul ușor de atins, va permite mai multor fermieri mici să obțină o finanțare care să le asigure un start bun spre o exploatație agricolă mai puternică, care să acceseze în viitor sprijin financiar mult mai consistent.” a declarat directorul general al AFIR, Adrian –  Ionuț CHESNOIU.

Sprijinul acordat prin PNDR 2020 pentru dezvoltarea fermelor mici este 100% nerambursabil și este în valoare de 15.000 de euro pentru un proiect. Pragul de calitate lunar, stabilit pentru perioada de depunere 1 – 31 august 2017 este de 15 puncte.

Descarcă anunțul de primire proiecte actualizat

Sursa: AFIR 

Vizualizări: 2621