Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

S-a semnat contractul de finanțare pentru restaurarea Casei Darvas – La Roche din Oradea, primul proiect finanţat în judeţul Bihor prin Regio 2014-2020

Municipiul Oradea a semnat, pe 6 iulie 2017, primul contract de finanţare prin POR 2014-2020, pentru proiectul “Restaurarea Casei Darvas – La Roche, în vederea valorificării patrimoniului cultural Secession”.

Proiectul, care are valoarea totală de 10,547,934.07 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 9.732.363,31 lei, este finanţat prin Axa prioritară 5, Prioritatea de investiţii 5.1. Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural.

Obiectivul general al proiectului vizează restaurarea Casei Darvas – La Roche, monument istoric de importanţă locală, în vederea valorificării patrimoniului cultural în stil Secession şi a identităţii culturale pentru impulsionarea dezvoltării turistice a Municipiului Oradea.

Beneficiarul şi-a propus să atingă un număr anual de 5000 de turişti care viziteze Casa Darvas – La Roche, dar şi să înfiinţeze un centru cultural, în clădirea–monument, care să aibă ca rezultat dezvoltarea vieții sociale prin încurajarea schimburilor culturale, turistice și de tineret.

Sursa: ADR Nord-Vest

Vizualizări: 166