Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri europene pentru restaurarea Bisericii Adormirea Maicii Domnului din Lipova

Ieri a fost semnat un nou contract de finanţare cu fonduri europene care are ca obiectiv conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural. Este vorba despre proiectul care vizează consolidarea, restaurarea şi conservarea Bisericii Adormirea Maicii Domnului din Lipova (jud. Arad), prin amenajarea incintei bisericii (restaurarea şi conservarea frescei interioare şi a componentelor artistice din lemn), restaurarea şi consolidarea împrejmuirii acesteia, realizarea unui corp anexă şi a unui lumânărar, precum şi prin realizarea unui sistem de iluminat arhitectural.

Proiectul are o durată de implementare de 43 de luni şi va fi finanţat prin POR, Axa prioritară 5 – Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural.

Valoarea totală a investiţiei este de 21.230.170,40 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile alocate de MDRAPFE - AM POR este de 19.018.478,35 de lei (reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului).

Pentru prioritatea de investiții 5.1 (Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural) din Axa prioritară 5 (Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural) a POR 2014-2020, sunt alocate 270,83 de milioane de euro, iar, până în prezent, au fost semnate 27 de contracte, în valoare totală de 62,86 de milioane de euro.

Sursa: MDRAPFE

Vizualizări: 207