Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

213 proiecte depuse pe apelurile 4.1 și 4.2 din cadrul POCU adresate comunităților marginalizate!

AM POCU a publicat numărul proiectelor depuse pe apelurile pe obiectivele specifice 4.1 și 4.2 închise vineri, 23 iunie 2017.

Astfel, conform informațiilor oficiale, au fost depuse:

  • 137 de proiecte pe apelul POCU/138/4/1/Reducerea numărului de comunități marginalizate în care există populație aparținând minorității roma (acele comunități în care populația aparținând minorității roma reprezintă minim 10% din totalul populației la nivelul comunității) aflate în risc de sărăcie și excluziune sociala, prin implementarea de masuri integrate - Regiuni mai puțin dezvoltate,
  • 5 proiecte pe apelul POCU/139/4/1/Reducerea numărului de comunități marginalizate în care există populație aparținând minorității roma (acele comunități în care populația aparținând minorității roma reprezintă minim 10% din totalul populației la nivelul comunității) aflate în risc de sărăcie și excluziune sociala, prin implementarea de masuri integrate - Regiunea dezvoltată,
  • 71 de proiecte pe apelul POCU/140/4/2/Reducerea numărului de comunităţi marginalizate (non-roma) aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială, prin implementarea de măsuri integrate.

Liniile de finanțare pentru aceste obiective specifice au fost lansate și anul trecut în perioada mai-septembrie 2016, fiind primele apeluri deschise pe POCU. Din cele 327 de proiecte depuse la acel moment, doar 63 au trecut de etapa verificarii conformității administrative și eligibilității, iar dintre acestea au fost admise pentru finanțare doar 55 de proiecte, în valoare totală de aproximativ 237,82 milioane euro. 

Urmare a numărului mare de proiecte respinse în prima fază a evaluării pe apelurile inițiale, precum și a nemulțumirilor aplicanților respinși cu privire la rezultalele procesului de evaluare, MDRAPFE a luat decizia relansării apelurilor de proiecte, acestea fiind deschise în perioada 18 aprilie-23 iunie 2017. Ultima zi de depunere a fost una cu emoții pentru aplicanți. În ultimele aproximativ două ore înainte de termenul limită, programul MySMIS nu a mai funcționat corespunzător, autoritățile luând decizia de a prelungi cu 2 ore (de la ora 16.00 la ora 18.00) perioada de depunere.

De asemenea, o parte dintre solicitanți și-au manifestat nemulțumirea și cu privire la faptul că procesul de soluționare a contestațiilor la evaluarea proiectelor depuse în 2016 a fost unul extrem de lent, acest lucru îngreunându-le luarea unei decizii de a aplica din nou pe apelurile relansate în 2017.

Cristina Pojoga,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 1274