Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POR: Shhaideh a semnat contractul de finanțare pentru un proiect de modernizare a ingrastructurii rutiere din județul Olt

Ministrul  dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene Sevil Shhaideh (MDRAPFE) a semnat ieri, 20 iunie, contractul de finanțare pentru cel de-al nouălea proiect de modernizare a infrastructurii rutiere de importanță regională, situat în județul Olt, in valoare de peste 28 de milioane de euro. Proiectul vizează modernizarea drumului județean DJ 546 Dăneasa-Slatina-Verguleasa, pe o distanță de 58, 367 km.

Proiectul se derulează prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa 6, Prioritatea de investiții 6.1, program coordonat de MDRAPFE în calitate de autoritate de management. Valoarea totală a investiției este de 128.032.215,50 lei, din care 121.032.215,50 lei (circa 27,3 milioane euro) reprezintă valoarea cofinanțării nerambursabile.

Implementarea proiectului va asigura creșterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale și urbane situate în proximitatea drumurilor naționale care intersectează rețeaua TEN-T: Dăneasa, Drăgănești-Olt, Mărunței, Coteana, Brebeni, Valea Mare, Slatina, Curtișoara, Teslui, Verguleasa. Proiectul urmărește creșterea gradului de acces al populației din zonele rurale și urbane de pe traseul DJ 546 la unitățile economice, serviciile de sănătate, sociale și educative din orașe.

Un alt rezultat așteptat al proiectului este creșterea mobilității populației și bunurilor, în condițiile în care peste 112.000 de persoane vor fi deservite de infrastructura rutieră de transport modernizată în urma investiției.

Sursa: MDRAPFE

Vizualizări: 235