Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Rovana Plumb: Nu se poate vorbi despre o suspendare a misiunilor de audit pentru acreditarea Autorităților de Management sau a fondurilor europene alocate României!

În urma informațiilor apărute în spațiul public cu privire la o presupusă suspendare a misiunilor de audit pentru acreditarea autorităților de management responsabile pentru atragerea de fonduri europene, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a precizat că Autoritatea de Audit desfășoară misiuni de audit la toate autoritățile de management: POAT, POCA, POIMM, POC, POCU, POR și POIM.

Președintele Autorității de Audit, Aron Ioan Popa, menționează ”conform planului de audit, Autoritatea de Audit este în misiune de evaluare, urmând să emită o opinie cu privire la conformitatea sistemului de management și control pentru fiecare program operațional”.

La rândul său, ministrul delegat al fondurilor europene, Rovana Plumb, dă asigurări: „Câtă vreme pentru unele dintre aceste autorități de management misiunile de audit și-au finalizat deja ședințele de închidere ca urmare a evaluărilor realizate, nu se poate vorbi despre o suspendare a acestor misiuni sau a fondurilor europene alocate României!”.

În cadrul acestui proces de acreditare, autoritățile de management și Autoritatea de Audit comunică permanent pentru a clarifica toate aspectele semnalate.

Cu privire la sistemele informatice MySMIS 2014 / SMIS 2014+, MDRAPFE a precizat că modulele necesare acreditării sistemului de management și control respectă toate cerințele prevăzute de regulamentele europene și funcționează la parametri corespunzători.

Sursa: MDRAPFE

Vizualizări: 622