Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

56 de proiecte, in valoare de 700 milioane euro, aflate in evaluare in cadrul Programului Operational Regional

in cadrul Programului Opertional Regional, axa prioritara 2 “imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale”, domeniul major de interventie 2.1. "Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene si strazi urbane - inclusiv constructia/ reabilitarea soselelor de centura”, au fost depuse 56 de proiecte, care se afla in proces de evaluare si selectie. Valoarea totala estimata pentru realizarea acestor proiecte este de aproximativ 700 milioane euro, din care 566 milioane euro reprezinta valoarea finantarii nerambursabile.

Din totalul numarului de proiecte depuse, 4 proiecte vizeaza constructia sau reabilitarea de sosele de centura, 39 de proiecte au ca scop reabilitarea sau modernizarea de drumuri judetene si 13 proiecte necesita finantare pentru reabilitarea sau modernizarea de strazi urbane.

La nivelul fiecarei regiuni de dezvoltare, situatia cererile de finantare aflate in diferite etape ale procesului de evaluare si selectie se prezinta astfel: 9 cereri de finantare in regiunea Nord-Est, in valoare totala de aproximativ 95 milioane euro, 9 cereri de finantare in regiunea Sud-Est, in valoare totala de 160 milioane euro, 3 cereri de finantare in regiunea Sud-Muntenia, in valoare totala de 15 milioane euro, 22 de cereri de finantare in regiunea Sud-Vest Oltenia, in valoare totala de 250 milioane euro, 5 cereri de finantare in regiunea Vest, in valoare totala de 56 milioane euro, 2 cereri de finantare in regiunea Nord-Vest, in valoare totala de 41 milioane euro si 6 cereri de finantare in regiunea Centru, in valoare totala de 83 milioane euro.

Sursa: MDLPL

Vizualizări: 82