Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Trei centre pentru copii, finanțate prin Granturile SEE 2009-2014, au fost inaugurate în București

În cadrul programului RO11, gestionat de Ministerul Muncii și Justiției Sociale, au fost implementate 14 proiecte ce urmăresc promovarea egalității de gen și îmbunătățirea echilibrului între viața profesională și viața personală prin creșterea numărului de servicii de educare și îngrijire pentru copii.

Trei centre pentru copii, reabilitate și dotate corespunzător cu echipamente și mobilier care asigură condiții de îngrijire și educație adecvate, au fost inaugurate în perioada 26-28 aprilie în București.

Astfel, în cadrul centrelor de zi „Micul Prinţ" și „Lizuca", proiecte implementate de DGASPC Sector 3, au fost create un număr de 35 de locuri pentru copii cu vârste între 0 și 3 ani, dintre care șapte copii de etnie romă, respectiv alte 25 de locuri pentru copii cu dizabilități între 0 și 7 ani.  

De asemenea, în Centrul Zebra Zou, dezvoltat de DGASMB, în colaborare cu SOS Satele Copiilor România, vor beneficia de servicii specializate, 27 de copii de 0-3 ani, din care cel puțin 10 provenind din familii defavorizate de etnie romă.

Cele trei proiecte, în valoarea de aproximativ 1 milion de euro, au fost implementate în perioada aprilie 2015 - aprilie 2017.

Sursa: www.asistentasee.fonduri-ue.ro

Vizualizări: 245