Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POCU: Rovana Plumb va propune eliminarea obligativității ca solicitanții de finanțare să fi accesat fonduri europene

Rovana Plumb, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, a anunțat în cadrul conferinței Fonduri Europene. 2017 – un nou început că va propune „eliminarea acelei condiții de eligibilitate a proiectului ce prevede ca solicitanții să fi accesat și în trecut fonduri europene, pe motiv că se creează discriminare”. Ministrul a declarat că va face această propunere oficial în data de 18 mai, în cadrul ședinței Comitetului de Monitorizare a Programului Operațional Capital Uman.

Rovana Plumb a mai menționat că este extrem de interesată de propunerile care vin de la specialiștii în atragerea de fonduri europene din mediul privat, pe care i-a invitat să facă parte din subgrupuri de lucru organizate de minister și care vor avea drept scop consultarea asupra elaborării viitoarelor ghiduri, care, odată întocmite „să nu stea mai mult de 10 zile în consultare publică”.

Potrivit Corinei Crețu, comisarul european pentru politica regională, prezentă de asemenea în cadrul evenimentului, „statul român a greșit când a introdus condiții împovărătoare pentru accesarea fondurilor europene și a exagerat în încercarea de a proteja banul european. Situația se poate însă îndrepta”, a spus Corina Crețu, „prin reducerea numărului de hârtii care trebuie semnate și ștampilate, simplificarea procedurilor și prin creșterea calității proiectelor finanțate de la Bruxelles.

Raluca Prelucă,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 2283