Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

AM POCU a comunicat principalele motive ale respingerii proiectelor pe apelul Diaspora Start Up

AM POCU a publicat, ieri, rezultatul verificării administrative și a eligibilității pentru apelul de proiecte POCU/89/3/7/Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană-Diaspora Start Up.  

Din cele 59 proiecte depuse, în valoare totală de aproximativ 145 milioane euro, 24 de proiecte au fost respinse, iar 35 au fost admise pentru etapa următoare a evaluării, cea tehnică și financiară.

Conform AM POCU, principalele criterii după care au fost respinse cele 24 de proiecte, cu o valoare de aproximativ 56,3 milioane euro, sunt:

  • Parteneriatul dezvoltat pentru proiect nu a îndeplinit condițiile de capacitate financiară (verificat la criteriul 3 din grila de verificare a conformității administrative si a eligibilității);
  • Bugetul proiectului nu a respectat rata de cofinanțare. S-au constatat, de asemenea, neconcordanțe între bugetul din cererea de finanțare si sumele asumate prin acordul de parteneriat (verificat la criteriul 12 din grila de verificare a conformității administrative si a eligibilității).

Valoarea totală a apelului de proiecte Diaspora Start Up este de 30 milioane euro. Cele 35 de proiecte admise după prima etapă de evaluare au o valoare de aproximativ 89 de milioane de euro.

Sursa: www.fonduri-ue.ro

Vizualizări: 2190