Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Grupul de state Vișegrad + 4 din care face parte și România va semna documentul de poziție comun privind politica de coeziune post-2020

În perioada 1-3 martie 2017 are loc, la Varșovia, Reuniunea miniștrilor responsabili cu politica de coeziune din statele Vișegrad + 4 în vederea asumării documentului de poziție comun privind politica de coeziune post-2020.

Documentul de poziție a fost inițiat spre negociere de către președinția poloneză a Grupului Vișegrad, apoi negociat la nivel tehnic de reprezentanții celor opt state. În cadrul acestei conferințe la nivel înalt urmează a fi semnat la nivel politic de către miniștrii responsabili cu implementarea politicii de coeziune.

Pentru a veni în întâmpinarea preocupărilor Comisiei Europene privind politica de coeziune post-2020, Președinția Grupului Vișegrad (Polonia, Cehia, Ungaria, Slovacia) a organizat reuniuni periodice pentru statele membre acestui grup, la care a invitat și Bulgaria, Croația, România și Slovenia (V+4). Reuniunile au vizat coagularea unei poziții comune a acestor state vizavi de orientările generale privind politica de coeziune post-2020.

Din partea României, documentul de poziție comun privind politica de coeziune post - 2020 va fi semnat de doamna Rovana Plumb, ministru delegat pentru fonduri europene, care va conduce delegația României.

Sursa: MDRAPFE

Vizualizări: 213