Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

2018: Anul European al Patrimoniului Cultural. Comisia invită organizațiile interesate la dialog!

Identitatea Europei ține de multe aspecte -  geografie, cultură, istorie, libertate, dar și de patrimoniul cultural, care în ultima perioadă se confruntă cu amenințări. În acest context, Comisia Europeană a propus anul 2018 ca Anul european al patrimoniului cultural. Obiectivul principal al evenimentului este aprecierea culturii Europei, creșterea gradului de conștientizare a istoriei și a valorilor noastre comune, precum și consolidarea sentimentului de apartenență într-un spațiu comun european.

Prin intermediul apelului Vocile culturii și patrimoniului (Voices of Culture and Heritage), Comisia Europeană invită instituțiile culturale, ONG-urile și organizațiile interesate de domeniul culturii și patrimoniului la un dialog deschis care să încurajeze schimbul de idei în ceea ce privește planificarea Anului European al patrimoniului cultural.

Apelul este deschis până pe 20 februarie 2017, după care vor fi selectate în jur de 30 de organizații care își vor putea trimite reprezentanții la 6 întâlniri ce vor avea loc la Bruxelles, în 2017, cât și în 2018.

Pentru mai multe detalii click aici

Silvia Nistor,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 681