Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri
„Pățanii. Povețe. Proiecte îndrăznețe” - prima bandă desenată românească pe tematica fondurilor europene

„Pățanii. Povețe. Proiecte îndrăznețe” - prima bandă desenată românească pe tematica fondurilor europene

De aproape 10 ani, de când România a devenit stat membru al Uniunii Europene, suntem conectați direct la „lumea” fondurilor: ne informăm, apoi cuprinși de entuzism „creștem” idei și proiecte, ne confruntăm cu greutăți și facem greșeli, culegem roade frumoase, iar uneori ne descurajăm când vedem că rezultatele se lasă așteptate. Din 2007 suntem actorii unor experiențe provocatoare. Finanțatori și finanțati, stakeholderi, grupuri țintă, simpli privitori curioși sau culegători avizi de povești. În toți acești ani am învățat atât din succes, cât și din insucces, dar pe toate aceste lecții învățate noi, Structural Consulting™ Group-www.fonduri-structurale.ro, împreună cu Reprezentanța Comisiei Europene în România le-am cules și le-am publicat în prima bandă desenată românească pe tematica fondurilor europene „Pățanii. Povețe. Proiecte îndrăznețe”.

Banda are atât un rol recreativ, cât și un rol educativ, prezentând într-o manieră prietenoasă publicului larg elemente de specificitate a fondurilor europene și managementului de proiect.

Primele 7 povești ale benzii prezintă situații inspirate din realitate, din proiecte realizate cu fonduri europene. La finalul fiecăreia Alex învață câte o lecție, de exemplu: cât de important este să îți planifici bine necesarul de resurse, să îți alegi cu grijă partenerii sau să pornești de la nevoi reale în dezvoltarea unui proiect. Ultima poveste este dedicată oportunităților existente pentru perioada 2014-2020, Alex discutând cu un expert de la Ministerul Fondurilor Europene despre fondurile alocate, programele și domeniile de finanțare.

La finalul benzii, veți găsi și un CONCURS, la care vă invităm să participați. Tot ce trebuie să faceți este să ne transmiteți până pe 31 martie 2017, la adresa Reporter_Alex@fonduri-structurale.ro și alte lecții învățate care le-ar fi de ajutor beneficiarilor în implementarea de proiecte. Câștigătorul va fi ales prin tragere la sorți și va beneficia de o vizită la Bruxelles la sediul Comisiei Europene.

Răsfoiți această bandă desenată având dorința de a învăța din experiența beneficiarilor de fonduri europene. Vă invităm să vă destindeți, să zâmbiți și să vă lăsați inspirați de poveștile pe care simpaticul Alex le descoperă în aventura sa. Poate că în această bandă desenată nu veți găsi supereroi. Sperăm, însă, că poveștile pe care vi le-am pregătit vă vor inspira și veți deveni supereroii propriilor povești de succes cu fonduri europene. 

Descarcă banda desenată

Echipa www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 1819