Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

"euROpeanul" cel mai bun jurnalism pe fonduri europene

Ziarul euROpeanul, publicatie a Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, a primit din partea „EU-RO Clearing Funds” Diploma de Excelenta in popularizarea, gestionarea si pregatirea programelor co-finantate din fonduri europene pentru „Cel mai bun jurnalism implicat in campania de informare europeana”. Evenimentul a avut loc in cadrul Forumului Civic si de Afaceri pentru stimularea absorbtiei fondurilor europene desfasurat la World Trade Center pe 10 decembrie a.c.
Primul numar al ziarului euROpeanul a aparut in 2006 din dorinta de a aduce informatia despre afaceri europene mai aproape de cetatean si de a prezenta intr-un limbaj accesibil implicatiile pe care le va avea aderarea Romaniei la UE. Din 2007, tematica ziarului s-a orientat catre fondurile structurale si modalitatile in care acestea pot fi accesate. Editat si distribuit in 80.000 de exemplare, euROpeanul a devenit un ghid practic pentru cei dornici sa afle mai multe despre domeniile in care pot accesa fonduri structurale si de coeziune, ultimele noutati referitoare la fondurile europene dar si exemple de proiecte de succes atat din tara cat si din celelalte state membre ale Uniunii Europene.
In cele zece numere nationale si patru editii regionale realizate in 2007, euROpeanul si-a propus sa acopere o cat mai mare parte din necesarul de informatie al celor interesati sa acceseze si sa gestioneze programe co-finantate din fonduri europene si, totodata, sa imbunatateasca nivelul de comunicare intre autoritati si beneficiari.
Ziarul euROpeanul este realizat de un consortiu format din Chelgate Romania, Euractiv Romania si Directa Marketing sub coordonarea Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor.
Pentru mai multe informatii: Iulia MUNTEANU, coordonator de proiect, Directia Generala de Comunicare, Relatii Publice, Mass Media si Transparenta, tel. 037.211.14.60, mobil 0749.196.207, iulia.munteanu@mdlpl.ro.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor

Vizualizări: 100