Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ministerul Economiei organizează MeșteșugarFEST - România Creativă!

Cinci dintre cei mai cunoscuți meșteșugari și susţinători ai valorilor românești participă la campania de promovare a tradițiilor autohtone și a Târgului Naţional pentru Artizanat şi Meşteşuguri- MeșteșugarFEST - România Creativă, care se va desfăşura în perioada 28-30 octombrie 2016, la Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” din București.

În cadrul acestei campanii, lansată pe 15 octombrie 2016 de Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA), au fost realizate videoclipuri în care sunt prezentate creaţiile a trei meșteri populari precum şi două proiecte antreprenoriale, bazate pe tradițiile și obiceiurile românești.

Cei trei meșteri populari sunt: Adela Petre - țesătoare în păr de capră (în 2015 a fost declarată de către Ministerul Culturii și UNESCO “Tezaur Uman Viu”), Alexandru Ilinca - unul dintre cei mai cunoscuți opincari români și Paul Buța - un talentat creator de măști populare.

Alături de aceştia, participă la campanie şi două antreprenoare, Antoaneta Mareș (fondatoarea platformei online de promovare a iei “Blouse Roumaine Shop”) şi Dana Georgescu (care în 2010 lansa atelierul de tipar și legătorie “Moara de hartie”, iar anul acesta “Satul Meșteșugurilor”).

Tradițiile populare trebuie să meargă mai departe și vedem în ultimii ani cum tinerii le apreciază din ce în ce mai mult. Întâlnim acest lucru pe stradă, dar și în social media: pe Facebook, YouTube, Instagram. Ne-am dorit ca prin această serie de videoclipuri să aducem o parte dintre acești meșteri populari aproape de tineri și de digital, pentru că tehnologia ne oferă acum cea mai simplă metodă de comunicare: internetul”, a afirmat Claudiu Vrînceanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri.

Meșteșugarii care doresc să participe se mai pot înscrie ca expozanţi la târg până pe 26 octombrie 2016, online, aici.

Participarea expozanților la târg este gratuită, iar MECRMA va suporta cheltuielile de transport și cazare ale acestora. Transportul este asigurat inclusiv pentru produse.

Bugetul alocat acestui proiect este de 890.000 de lei, schema de minimis fiind aprobată prin anexa nr. 3/35/26 la Legea nr. 339/2015 a Bugetului de Stat pe anul 2016.

Programul național pentru susținerea meșteșugurilor și artizanatului este un program multianual de stimulare a înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii, implementat de către Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri. Beneficiarii programului își vor putea prezenta și vinde produsele în cadrul târgului și, totodată, vor avea ocazia să organizeze ateliere de lucru pentru vizitatorii interesați.

Pentru mai multe detalii, click aici

Sursa: MECRMA

Vizualizări: 234