Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Un nou Ghid spre consultare pe POCU: „Copiii mai întâi – ediţia 2016”

Ministerul Fondurilor Europene a lansat ieri, 18 octombrie 2016, în consultare publică Ghidul Solicitantului „Copiii mai întâi – ediţia 2016”, cu o alocare de 13 milioane euro din POCU. Proiectele aferente acestui apel îi vizează pe copiii şi tinerii instituţionalizaţi, persoanele care au părăsit sistemul de protecţie în ultimii doi ani, pe copiii expuşi riscului de separare de familie şi pe asistenţii maternali.

Scopul proiectelor finanţate este de a reduce numărul copiilor instituţionalizaţi, de a-i pregăti pentru o viaţă independentă şi de a creşte numărul de asistenţi maternali şi sociali la nivelul comunităţii. Proiectele se vor concentra pe dezinstituţionalizarea copiilor aflați în 50 dintre cele 77 de centre de plasament clasice, funcţionale la 30 iunie 2016, şi vor include servicii integrate de sprijin în vederea asigurării tranziției de la servicii de îngrijire instituționalizate către servicii la nivelul comunităţii, programe complexe de asistenţă a tinerilor şi de integrare socio-economică la nivelul comunităţii a acestora, precum şi măsuri preventive de evitare a separării copilului de familie şi de instituţionalizare.

Solicitaţii eligibili sunt autorităţile publice locale cu responsabilităţi în domeniul protecției copilului şi furnizori de servicii sociale, iar un proiect selectat poate primi între 450.000 și 1.300.000 euro, perioada maximă de implementare fiind de 36 de luni.

Propunerile și recomandările pe marginea ghidului „Copiii mai întâi – ediţia 2016” sunt aşteptate până la data de 6 noiembrie 2016 la adresa: servicii.sociale@fonduri-ue.ro.

„Copiii mai întâi – ediţia 2016”

  • face parte din Axa prioritară 4: Incluziunea socială și combaterea sărăciei, Prioritatea de investiții 9.iv Creşterea accesului la servicii accesibile, durabile şi de înaltă calitate, inclusiv asistenţă medicală şi servicii sociale de interes general, Obiectivul specific 4.12 Reducerea numărului de copii și tineri plasați în instituții prin furnizarea de servicii la nivelul comunității, Obiectivul specific 4.13 Creșterea numărului tinerilor care părăsesc sistemul instituționalizat (cu vârsta de până la 18 ani) pregătiți pentru a avea o viață independentă,Obiectivul specific 4.14 Creșterea numărului de asistenți maternali și sociali la nivelul comunității.
  • sprijină măsurile prevăzute în Pachetul integrat pentru combaterea sărăciei.

Pentru mai multe detalii despre linia de finanțare, click aici.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 1759