Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Lansare de licitatii pentru crearea de retele tematice si grupuri de lucru

Lansare de licitatii pentru crearea de retele tematice si grupuri de lucru

Programul URBACT II a lansat prima licitatie de proiecte care vizeaza infiintarea a 23 de retele tematice si 7 grupuri de lucru necesare implementarii celor doua axe prioritare ale programului:

  • Orase, promotoare ale cresterii economice si ocuparii fortei de munca
  • Orase atractive si unite

Retelele tematice si grupurile de lucru vor fi constituite din institutii relevante aflate in aria de cooperare a programului.

Autoritatile publice si cele de drept public sunt invitate sa transmita scrisori de intentie, in atentia Secretariatului Tehnic URBACT II (Franta), pana la data de 15 februarie 2008.

* Manualul programului (Document Tehnic de Lucru): http://urbact.eu/news-events/focus-on/single-news/article/urbact-ii-technical-document-now-available.html?tx_ttnews%5BbackPid%5D=54&cHash=0a60caeef0),

* Documentele pentru aplicatie: http://urbact.eu/news-events/single-news/article/first-call-for-proposals-open-for-the-urbact-ii-programme.html?tx_ttnews%5BbackPid%5D=211&cHash=d74596e9ed.


Obiectivul general al programului URBACT II vizeaza satisfacerea necesarului de informatii in procesul de eficientizare a politicilor de dezvoltare urbana durabila, prin care toate regiunile europene sunt ajutate sa se adapteze viitoarelor circumstante de dezvoltare.

in Romania, Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, prin Directia de Cooperare Teritoriala Internationala, indeplineste rolul de Autoritate Nationala pentru PO URBACT II, avand responsabilitatea promovarii programului la nivel national si sprijinirii potentialilor beneficiari din Romania.

in data de 21 noiembrie 2007, Comitetul de Monitorizare a aprobat Documentul Tehnic de Lucru care completeaza Programul Operational si detaliaza obiectivele si conditiile de creare si implementare ale diferitelor operatiuni: schimb de experienta si cunoastere, capitalizare si comunicare si diseminare a informatiilor.

Comisia Europeana a aprobat programul URBACT II in data de 2 octombrie 2007. Procedura de licitare este realizata in conformitate cu Regulamentul CE 2083/2005 din 19 Decembrie 2005

Sursa: MDLPL

Vizualizări: 134