Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

587,88 milioane euro pentru 6 judete prin Programul Operational Regional

Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor - dl. László Borbély, Directorul General al Autoritatii de Management pentru Programul Operational Regional din cadrul Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor - dl. Gabriel Friptu, Presedintele Consiliului Judetean Braila si Vicepresedinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est - dl. Gheorghe Bunea Stancu si Directorul General al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est - dna Luminita Mihailov, au lansat astazi la Braila, la nivelul Regiunii Sud-Est, Programul Operational Regional. Astfel 587,88 milioane euro milioane de Euro devin disponibile pentru Regiunea Sud-Est pentru perioada 2007 - 2013.

Evenimentul este ultimul dintr-o serie de opt evenimente similare care s-au desfasurat in toate regiunile de dezvoltare ale Romaniei in perioada septembrie - decembrie a.c. si a prilejuit o intalnire a ministrului si a reprezentantilor ADR Sud-Est cu potentialii beneficiari de finantare prin Programul Operational Regional, care au avut astfel ocazia de a afla detalii concrete despre oportunitatile deschise de catre POR pentru regiunea lor.

„incheiem astazi la Braila o serie de 8 conferinte de lansare oficiala la nivel regiunilor de dezvoltare a Programului Operational Regional. Speram ca prin intermediul lor, precum si al celorlaltor activitati de informare legate de POR desfaturate de Minister, am reusit sa atingem un nivel de constientizare suficient de mare care sa contribuie la o buna absorbtie a fondurilor alocate prin acest program in toate regiunile de dezvoltare. Urmatorul pas va fi sa organizam intalniri cat mai tehnice cu potentialii solicitanti de finantare. Pe parcursul acestor conferinte, a fost extrem de vizibila nevoia acestora de a avea informatii tehnice, actualizate, din surse autorizate. Tocmai de aceea, vom continua si anul viitor campania de informare ”, a declarat Ministrul László Borbély cu ocazia lansarii.

„in conformitate cu cerintele Comisiei Europene privind implementarea Programului Operational Regional, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud - Est va realiza urmatoarele: informarea beneficiarilor privind oportunitatile de finantare prin POR, verificarea cererilor de finantare venite din partea beneficiarilor si a modului de implementare a proiectelor si monitorizarea realizarii indicatorilor de rezultate pentru proiectele implementate. Speram ca beneficiarii de proiecte vor colabora cu echipa ADR Sud-Est pentru realizarea cerintelor din contractele de finantare, contribuind astfel la realizarea unei absorbtii foarte bune a Fondurilor Structurale in Regiune, puse la dispozitie prin Programul Operational Regional. Avem incredere ca vor fi finantate cele mai valoroase proiecte care vor contribui la realizarea de noi locuri de munca, la dezvoltarea infrastructurii sociale, precum si a infrastructurii urbane”, a declarat Directorul General al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est, Luminita Mihailov cu aceeasi ocazie.

Valoarea fondurilor alocate pentru Regiunea Sud-Est este de 587,88 milioane de euro si reprezinta 13,25 % din totalul fondurilor alocate Romaniei prin POR in perioada 2007 - 2013. Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est va implementa acest program in Regiunea Sud-Est, asa cum a fost stabilit prin Acordul Cadru privind delegarea atributiilor de la Minister (in calitate de Autoritate de Management) la ADR Sud-Est (in calitate de Organism Intermediar pentru POR).

POR finanteaza proiecte care vor contribui la modernizarea celor opt regiuni de dezvoltare ale tarii prin institutii publice in dezvoltare urbana, in infrastructura de transport, sociala, de afaceri si infrastructura turistica, pe urmatoarele axe prioritare de dezvoltare:

  • Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor - potentiali poli de crestere (Axa 1),
  • imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale(Axa 2),
  • imbunatatirea infrastructurii sociale (Axa 3),
  • Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local (Axa 4),
  • Dezvoltarea durabila si promovarea turismului (Axa 5)
  • Asistenta tehnica (Axa 6)
Sursa:MDLPL

Vizualizări: 51