Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POC: Clarificări privind încărcarea cererilor de finanțare în MySMIS

Autoritatea Naţională pentru Cercetare Știinţifică și Inovare a publicat o serie de clarificări privind procesul de încărcare a proiectelor finanțate prin Axa 1 din POC în MySMIS.

Conform comunicatului oficial:

1. In cazul competițiilor desfășurate în anul 2015 pentru Axa 1 din POC, este necesar ca solicitanții (a căror proiecte nu au fost contractate), precum și beneficiarii să încarce cererile de finanțare în MySMIS pentru a se asigura trasabilitatea fluxului de date și a pistei de audit.

In acest sens, se recomandă ca în MySMIS să se încarce informațiile din cererea de finanțare revizuită (care este anexă la contractul de finanțare și/sau rezultată în urma procesului de verificare a eligibilității și de evaluare tehnico-științifică).

De asemenea, trebuie subliniat că este necesar să se încarce în MySMIS, în format PDF, ca documente atașate in cadrul câmpului “Solicitant” a cererii de finanțare (aferente platformei MySMIS), cererea de finanțare depusă inițial pe platforma https://competitii.research.ro/, precum și varianta revizuită a acesteia.

2. În toate cazurile, atât pentru competițiile derulate în anul 2015, cât și pentru noile competiții, dacă dimensiunea câmpurilor din cererea de finanțare structurată în MySMIS este prea mică, atunci se recomandă suplinirea lor prin atașarea unui fișier PDF fie în câmpul respectiv (dacă sistemul informatic permite), fie în câmpul „Solicitant”.

3. Referitor la termenul de 10 zile privind obținerea codului MySMIS al proiectului, acesta decurge din declarația reprezentantului legal și are ca scop demararea în bune condiții a implementării proiectului, deoarece obținerea și înregistrarea acestuia în contractul de finanțare creează posibilitatea de a se efectua plăți din program pentru cereri de prefinanțare, plată sau rambursare.

Sursa: ANCSI

Vizualizări: 674