Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Șezi blând și creează-ți viitorul...cu 40.000 de euro din fonduri europene pentru afacerea pe care ți-o dorești!

Probabil că de multe ori ai încercat să îți prezici viitorul, dar de câte ori ai avut curajul să mergi mai departe și să îți pui planurile în acțiune? România Start Up Plus este o linie de finanțare din fonduri europene care te ajută să îți creezi viitorul.

Peter Drucker spunea că „cea mai bună modalitate de a prezice viitorul este să îl creezi tu însuți.”  Sau, am completa noi, să identifici pe cineva care să te ajute să îți creezi viitorul.

Echipa Structural Consulting™ Group - www.fonduri-structurale.ro își dorește să îi sprijine pe cei îndrăzneți să își dezvolte abilitățile antreprenoriale, să acceseze finanțarea prin schema România Start Up Plus. Primul pas este să completezi sondajul și să ne ajuți să evaluăm nevoile tale. 

„Acum un an și ceva am avut curajul de a mă înscrie la un curs de competențe antreprenoriale într-un proiect european și iată că exact acel pas m-a ajutat ca astăzi să pot scrie negru pe alb că da, sunt antreprenor”, își amintește Andreea Codrea, o tânără cu multă inițiativă care, în 2015, a beneficiat de finanțare europeană prin proiectul „Start Up Smart!”  pentru a-și înființa o firmă de organizare de evenimente în Pitești. 

Organizare evenimente, dezvoltare de software, afterschool, școală de dans, design specializat în sectorul mural, servicii de publicitate, producție de papioane și mici articole de vestimentație, producție de decorațiuni pentru casă…sunt doar câteva dintre cele 42 de afaceri pe care echipa Structural Consulting™ Group - www.fonduri-structurale.ro împreună cu partenerii din proiect le-au sprijinit anul trecut să se înființeze. Absolut toate sunt afaceri pornite cu bani europeni într-un proiect în care cu toții (beneficiari și parteneri, antreprenori și susținători) am crezut cu tot sufletul.  

„Echipa proiectului a fost lângă noi tot timpul, am avut training-uri în care ne-am pus efectiv pe picioare afacerea, ne-au suportat întrebările repetate, telefoanele din weekend, momentele de panică și teamă că lucrurile nu se mișcă atât de repede precum sperăm noi. Toate, însă, au trecut și toți, dar absolut toți am devenit antreprenori”, completează Andreea.  

Alimentați de dorința de a-i susține pe cei care îndrăznesc, am selectat și instruit 400 de persoane, apoi am sprijinit 42 de antreprenori să își pornească afacerile. Am implementat un proiect în care am crezut cu tot sufletul atât noi, cât și partenerii noștri: Asociația Centrul de Dezvoltare SMART și PTIR Sud-Est.

Trăim în secolul hiper-vitezei și e normal să îți dorești să ajungi cât mai sus și cât mai repede. Cei îndrăzneți reușesc! Așa că...www.fonduri-structurale.ro te invită să participi la sondajul prin care identificăm potențiali antreprenori și pe baza căruia vom analiza nevoile acestora. În urma completării chestionarului, te poți inscrie la una dintre cele 3 tombole*: 

  1. Tombola „șoriceilor de biblioteca” (vouchere la Cărturești), 
  2. Tombola „iubitorilor de gadget-uri” (vouchere la Emag), 
  3. Tombola „susținătorilor micilor întreprinzători” (vouchere la ColtulRomanesc.ro)

*Pentru fiecare dintre cele 3 tombole sunt puse în joc câte 3 vouchere a 150 lei fiecare. Alegerea câștigătorilor se va face prin random.org pe 17 octombrie 2016.

***

România Start Up Plus se adresează exclusiv regiunilor Centru, Sud-Est, Sud Muntenia, Nord-Est, Nord-Vest, Vest și Sud-Vest Oltenia, regiunea București-Ilfov fiind exceptată de la finanțare deoarece are un grad de dezvoltare mult peste celelalte regiuni. Cu alte cuvinte, linia aceasta de finanțare poate fi accesată doar pentru demararea de afaceri în alte regiuni decât București-Ilfov. De asemenea, linia de adresează ideilor de afaceri nonagricole din mediul urban.

Banii pentru înființarea și dezvoltarea afacerilor vor fi acordați prin intermediul unor proiecte gestionate de către organizații selectate ca administratori ai schemei de finanțare.

Proiectele se vor desfășura pe o perioadă de 36 de luni estimată a începe în prima parte a anului 2017, perioadă ce va fi împărțită în trei mari etape. În prima etapă, viitorii întreprinzători vor beneficia de formare antreprenorială. Apoi, vor fi selectate minim 30 de planuri de afaceri la nivelul fiecărui proiect, care vor intra în  a doua etapă – de finanțare și implementare a planului de afacere. În această etapă vor fi acordați fiecărei afaceri selectate maxim 40.000 euro. Ultima etapă va presupune continuarea dezvoltării și menținerea afacerilor și a locurilor de muncă create.

Silvia Nistor,

Cristina Pojoga,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 6182