Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Sprijin financiar nerambursabil pentru reabilitarea podurilor de cale ferata

Sprijin financiar nerambursabil pentru reabilitarea podurilor de cale ferata

in data de 23 noiembrie 2007 a avut loc receptia lucrarilor la podurile care fac obiectul Contractului „Reabilitarea liniei de cale ferata Bucuresti Constanta, sectiunea Bucuresti Baneasa - Fundulea - Lot 1: Lucrari poduri”.

Comisia Europeana, prin Facilitatea ISPA, a acordat sprijin financiar nerambursabil, in valoare de 5.167.500 Euro, pentru reabilitarea celor patru poduri de cale ferata de pe sectiunea Bucuresti Baneasa - Fundulea. Contributia Guvernului Romaniei de la bugetul de stat pentru realizarea acestui contract a fost de 1.722.500 Euro.

Comisia Europeana a contribuit, in mod substantial, la indeplinirea principalelor obiective ale contractului mentionat, prin asistenta si sprijinul financiar acordat, avand drept rezultate:

  • realizarea unei infrastructuri moderne si interoperabile conform standardelor europene;
    Prin contractul atribuit in data de 23.08.2005 consortiului SC ARCADA COMPANY SA - SC VEGA ’93 SRL s-a urmarit reabilitarea urmatoarelor poduri de cale ferata: Pod Miorita (km 7+081), Pod Herastrau (km 7+544), Pod linia de centura Constantin David (km 19+368) si Pod Jiului - Scanteia (km 5+752), pentru aducerea la standarde europene a liniei de cale ferata Bucuresti - Constanta, parte importanta a Coridorului IV Pan - European.
  • cresterea capacitatii de circulatie prin atingerea vitezelor maxime de 160 km/h pentru trenurile de calatori si 120 km/h pentru trenurile de marfa, precum si reducerea timpilor de calatorie;
  • asigurarea sigurantei si confortului calatorilor.

Sursa: Ministerul Transportului

Vizualizări: 67