Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Guvernul a adoptat astăzi HG-ul de reorganizare a MFE

Astăzi a fost adoptată în şedinţa de Guvern Hotărârea de Guvern privind reorganizarea Ministerului Fondurilor Europene. Conform acesteia, MFE va avea structuri noi, specializate în pregătirea şi urmărirea proiectelor strategice, în managementul riscului, control şi anti-fraudă, precum şi în gestionarea sistemului IT de management al fondurilor europene.

„Partea de care sunt cel mai mândru când e vorba despre echipa mea este că am creat aceste noi structuri şi funcţii fără a suplimenta numărul de posturi sau resursele financiare. Este o restructurare fără niciun cost în plus pentru stat”, a declarat domnul Cristian GHINEA, ministrul fondurilor europene.

Numărul maxim de posturi pentru pentru aparatul propriu al MFE şi al unităţilor subordonate va fi de 1.275, exclusiv demnitarii şi cabinetul ministrului, ca urmare a preluării celor 344 de posturi aferente organismelor intermediare regionale POSDRU şi POCU de la Ministerul Muncii, conform OUG 23/2016 pentru aprobarea unor măsuri de eficientizare a sistemului de gestionare a fondurilor structurale şi de investiţii europene, în vigoare din 21 iunie 2016.

Proiectul de hotărâre a fost supus consultării publice în luna iulie 2016. Mai multe detalii aici.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 449