Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Conferinta regionala "Investiti in Regiunile Romaniei!" isi incheie periplul la Focsani

Conferinta regionala "Investiti in Regiunile Romaniei!" isi incheie periplul la Focsani

Joi, 29 noiembrie 2007, a avut loc la Focsani ultimul eveniment din seria de Conferinte Regionale „Investiti in regiunile Romaniei!”, organizate de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor in vederea informarii potentialilor beneficiari cu privire la fondurile structurale gestionate de minister prin Programul Operational Regional si Programele Operationale de Cooperare Teritoriala Europeana.

La conferinta au participat Dl. Gabriel Friptu, Directorul General al Autoritatii de Management a Programului Operational Regional din cadrul Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Dl. Nicusor Constantinescu, Presedintele Consilului pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est, Dl. Marian Oprisan, Presedintele Consiliului Judetean Vrancea si Dna Luminita Mihailov, Directorul General al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est.

„Incheiem astazi la Focsani seria de evenimente «Investiti in regiunile Romaniei», prin care am dorit sa prezentam intr-un cadru unitar toate programele gestionate de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor cu finantare din fonduri structurale, respectiv Programul Operational Regional si Programele de Cooperare Teritoriala. Cred ca prin aceste evenimente, ca si prin seria anterioara de evenimente de lansare oficiala a Programului Operational Regional am reusit sa cream un nivel de constientizare la nivelul intregii tati cu privire la programele gestionate de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor. Urmatorul pas este sa organizam intalniri cat mai tehnice cu potentialii solicitanti de finantare. A fost extrem de vizibila nevoia acestora de a avea informatii tehnice, actualizate, din susre autorizate. De asemenea, trebuie sa adaug ca si Ministerul la randul lui a beneficiat din aceste evenimente: am cules un feedback extrem de util de la participanti pe care il vom folosi cu siguranta in gestionarea programelor”, a declarat Gabriel Friptu, Director General al Autoritatii de Management a Programului Operational Regional din cadrul Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor.

La conferinta au participat reprezentanti ai administratiei publice din mediul urban, oameni de afaceri, reprezentanti ai patronatelor si ONG-urilor, persoane care vor fi ulterior implicate in elaborarea/gestionarea de proiecte finantate prin fondurile structurale. Conferinta a fost un prilej de expunere, dezbatere si clarificare a celor mai importante aspecte tehnice legate de implementarea fondurilor structurale gestionate de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor.

Evenimente similare «Investiti in regiunile Romaniei!» s-au desfasurat si in celelalte regiuni de dezvoltare ale tarii. De asemenea, pe 8 noiembrie, a avut loc la Bucuresti, Conferinta nationala «Open days - Saptamana europeana a regiunilor, Implicarea regiunilor in crearea de locuri de munca si in cresterea economica», conferinta care face parte din seria anuala de evenimente «Open days», organizate in majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene sub egida Directiei Generale pentru Politica Regionala a Comisiei Europene.

Contact: Bogdan Puscas, Directia Generala Mass-Media, Comunicare, Relatii Publice si Transparenta - Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Tel: 0749.140.300, e-mail: bogdan.puscas@mdlpl.ro

Sursa:MDLPL

Vizualizări: 53